Μπαταρίες συναγερμού Paradox Expand

Μπαταρίες συναγερμού Paradox

PAR.BAT-SET

Σετ μπαταριών συναγερμών αυτονομίας σειρήνας και κέντρου

More details

Μπαταρίες συναγερμού Paradox 

     Οι μπαταρίες συναγερμού είναι ο εξοπλισμός που χρειάζεται η κεντρική σας μονάδα για να λειτουργεί αυτόνομα όταν υπάρχει διακοπή τροφοδοσίας ρεύματος από τη ΔΕΗ. Οι μπαταρίες όταν είναι καινούργιες μπορούν να διατηρούν το σύστημα συναγερμού σας σε πλήρη λειτουργία για μέχρι και 24 ώρες, αναλόγως βέβαια των φορτίων που καταναλώνουν τα εσωτερικά ή εξωτερικά ραντάρ, τα πληκτρολόγια κτλ.

      Πολλές φορές σε μία γενική διακοπή ρεύματος (blackout) ακούμε σειρήνες από τους γείτονες να χτυπάνε. Υπεύθυνες είναι συνήθως οι μπαταρίες συναγερμών που δεν αντικαταστάθηκαν όταν έπρεπε.

     Η σωστή αντικατάσταση των μπαταριών πρέπει να γίνεται σε μέγιστο 2-3 χρόνια, κατά την καθιερωμένη προληπτική συντήρηση. Συνήθως όταν ο συναγερμός βγάλει ένδειξη χαμηλής στάθμης μπαταρίας, οι μπαταρίες έχουν σχεδόν καταστραφεί και η αυτονομία του συστήματος σας σε μια πιθανή διακοπή ρεύματος ίσως είναι μικρότερη και από μία ώρα.

 

     Η αντικατάσταση τους μπορεί να γίνει από κάποιο τεχνικό της εταιρίας μας ή και από εσάς τηρώντας όμως κάποιους κανόνες ασφαλείας. Ετσι πχ πρέπει να γνωρίζεται ότι είναι πολύ πιθανό όταν ανοίξετε το κουτί του κέντρου ή της σειρήνας να ενεργοποιηθεί κάποια 24ωρη ζώνη και να αρχίσει να χτυπάει η εξωτερική σειρήνα σας. Θέλει προσοχή να μη τρομάξετε διότι έχουμε ακούσει για περιστατικά ανθρώπων που έχασαν την ισορροπία τους από τη σκάλα στη προσπάθεια να αλλάξουν μια μπαταρία σειρήνας.

-    Μέγεθος μπαταριών συναγερμών

     Το μέγεθος των μπαταριών συναγερμού αλλάζει σύμφωνα με τα Ah , με τα χωρητικότητα δηλαδή της κάθε μπαταρίας. Τα τρία πιο διαδεδομένα μεγέθη μπαταριών είναι :

  • 12V/1.3Ah
  • 12V/2.2Ah
  • 12V/7Ah 

           Δεν υπάρχει πρόβλημα αν η μπαταρία που έχετε είναι 7,2 Ah και την αντικαταστήσετε με μία παραπλήσια των 7Ah. 

Τέλος μεγάλη σημασία έχει η μπαταρία που θα επιλέξετε να είναι μια ποιοτική μπαταρία για να μη σας δημιουργήσει προβλήματα στην αυτονομία αλλά και στη μονάδα σας. Πολλές φορές φθηνές μπαταρίες Κινέζικης προέλευσης ανοίγουν στο πάνω μέρος προκαλώντας ζημιά και στη κεντρική μονάδα του συναγερμού σας.

Δείτε δουλειές μας

Επειδή μία εικόνα είναι 1000 λέξεις, δείτε δείγματα από διάφορες εγκαταστάσεις μας..

Καντε κλικ εδω