Κεντρικό κλείδωμα πολυκατοικίας

Το 93% των ληστειών που γίνονται σε πολυκατοικίες, σύμφωνα με τα στατιστικά της Αστυνομίας γίνονται από την κεντρική είσοδο και πολλές φορές μέσα στην διάρκεια της ημέρας. Κατα συνέπεια , ο  έλεγχος των ατόμων που μπαίνουν και βγαίνουν από μία πολυκατοικία και εφόσον δεν υπάρχει θυρωρός, είναι επομένως πλέον αναγκαίος και απαραίτητος !

Το μέτρο που "φαίνεται" να προστατεύει την κατάσταση είναι να κλειδώνετε μόνιμα, όλο το 24ωρο, την κάτω είσοδο. Το μόνιμο κλείδωμα όμως λύνει το πρόβλημα της ασφάλειας αλλά δημιουργεί ερωτηματικά και προβληματισμούς...

- Είστε σίγουροι ότι θα κλειδώνουν όλοι οι ένοικοι, μόνιμα την είσοδο ;

- Τι γίνεται όταν έχετε κλειδώσει και περιμένετε κάποιο κούριερ/delivery ή επισκέπτη ; Θα κατεβαίνετε κάτω να του ανοίγετε και θα ξανακατεβαίνετε κάτω όταν φεύγει ;

- Τι γίνεται αν κάποιος ένοικος χρησιμοποιεί το διαμέρισμα σαν επαγγελματική στέγη (πχ γιατρός ή δικηγόρος) και κατά συνέπεια μπαίνει και βγαίνει συχνά κόσμος;

- Θα κλειδώνετε την πόρτα ακόμη και αν πεταχτείτε για 10 λεπτά στη λαϊκή ή στο περίπτερο ;

Τι γίνεται αν κάποιος ένοικος κάνει ένα πάρτυ-γιορτή ή χρειάζεται κάποια φορά να ανοιγοκλείνει , για κάποιο λόγο, πολλές φορές μέσα στην ημέρα την πόρτα;

Θα την κλειδώνετε/ξεκλειδώνετε όλη την ώρα ή θα την αφήσετε τελικά για όλο το διάστημα που θα χρειαστεί ανοιχτή ;

Τι γίνεται αν κάποιος ένοικος χάσει το κλειδί του ; Τι πραγματική ασφάλεια έχετε σε μία τέτοια περίπτωση αν δεν αλλάξετε όλοι τα κλειδιά σας και τον κεντρικό αφαλό της κλειδαριάς ώστε αν πέσει το "χαμένο κλειδι΄" σε λάθος χέρια να μην μπορεί κάποιος να μπει μέσα ;

Αν σπάσει το κλειδί στη προσπάθεια να ανοίξετε την πόρτα, πόση ώρα θα μείνει η πολυκατοικία με την πόρτα ανοιχτή και πόσο άμεσα θα μπορέσει να επιδιορθωθεί η βλάβη και να διανεμηθούν τα νέα κλειδιά σε όλους τους ενοίκους ;

Την πραγματική λύση στο θέμα της ασφάλεια αλλά και στους παραπάνω προβληματισμούς, την δίνει το ψηφιακό αυτόματο κεντρικό κλείδωμα.

How it works?   Πως όμως λειτουργεί αυτό το κλείδωμα;

Η λειτουργία του συστήματος είναι τελείως απλή και δεν απαιτείται καμία απολύτως τεχνική γνώση για τον χειρισμό του. 

Ας ξεκινήσουμε όμως απο τα βασικά...

Η πόρτα σας πλέον θα κλειδώνει αυτόματα μόλις κλείσει. Θα προμηθευτείτε όλοι οι ένοικοι ατομικά προσωπικά μπρελοκ-καρτάκια ισάριθμα με τις ανάγκες της κάθε οικογένειας.

Για να εισέλθετε στην πολυκατοικία απλά θα παρουσιάζετε το ατομικό καρτάκι σας  στον εξωτερικό καρταναγνώστη. Η κλειδαριά θα ξεκλειδώνει και θα ανοίγει το κυπρί για να μπορέσετε να εισέλθετε.

Αν περιμένετε κάποιον επισκέπτη ή delivery και εφόσον έχετε θυροτηλέφωνο/θυροτηλεόραση μπορείτε να του ανοίξετε την πόρτα όπως κάνατε μέχρι τώρα. (πατώντας το ανάλογο πλήκτρο μέσα από το διαμέρισμα σας). Η πόρτα θα ξεκλειδώσει, θα μπορέσει ο επισκέπτης να μπει μέσα και αφού την κλείσει, το κεντρικό κλείδωμα θα την ξανακλειδώσει αυτόματα.

Προσοχή. Η πόρτα για να μπορέσει να κλειδώσει θα πρέπει να κλείσει. Αν δεν έχετε σύστημα αυτόματου κλεισίματος μπορούμε να σας το προμηθεύσουμε και να το τοποθετήσουμε.

Για να εξέλθετε από το κτίριο, ο πιο απλός τρόπος είναι να πατήσετε το πλήκτρο γρήγορης εξόδου που τοποθετούμε εσωτερικά του κτιρίου, επίτοιχα δίπλα στην είσοδο σας.

Αν υπάρχει τζάμι κοντά στην κεντρική είσοδο που θα μπορούσε κάποιος αν το σπάσει να φτάσει το προαναφερθέν πλήκτρο, μπορούμε είτε να απομακρύνουμε το πλήκτρο από την είσοδο ή να ανοίγει η είσοδος μόνο με τη παρουσίαση κάρτας στον εσωτερικό καρταναγνώστη.

icon-list   Μία ολοκληρωμένη προσφορά θα πρέπει να περιλαμβάνει :

- Τη τοποθέτηση ηλεκτρομαγνητικής κλειδαριάς στην είσοδο της πολυκατοικίας σας.

- Την τοποθέτηση εξωτερικού καρταναγνώστη που λειτουργεί μονο με την παρουσίαση κάρτας

- Την τοποθέτηση εσωτερικού καρταναγνώστη με αριθμητικό πληκτρολόγιο που λειτουργεί είτε με κάρτα είτε με κωδικό

- Την εγκατάσταση μικρού επίτοιχου πλήκτρου "γρήγορης εξόδου" μέσα στην πολυκατοικία και δίπλα στην κεντρική είσοδο

- Την τοποθέτηση, σε διακριτικό σημείο , υαλοθραυστού διακόπτη ασφαλείας "πυρκαγιάς/σεισμού" που στην περίπτωση κινδύνου αν πατηθεί απενεργοποιεί πλήρως το σύστημα και ξεκλειδώνει τελείως την πόρτα.

- Την προμήθεια και τον προγραμματισμό 4 καρτών σε μορφή μπρελόκ ή πιστωτικής κάρτας, για το κάθε χρήστη.

Στη περίπτωση που απαιτούνται περισσότερες κάρτες ζητήστε μας οικονομική προσφορά.

- Την σύνδεση όλων των ανωτέρων με το κεντρικό τροφοδοτικό και με μπαταρία αυτονομίας 12V/2.2 AH για να λειτουργεί το σύστημα και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος

Την εργασία τοποθέτησης, προγραμματισμού και επίδειξης του παραπάνω συστήματος

και φυσικά όλα τα απαραίτητα παρελκόμενα που απαιτούνται για την σωστή εγκατάσταση (καλώδια, πλαστικά κανάλια, ελαστομερής στόκος κτλ)

Συχνές απορίες   Συχνές απορίες

- Τι γίνεται αν χάσω το καρτάκι μου ή αν αλλάξει κάποιος ένοικος σπίτι και δεν επιστρέψει πίσω το μπρελόκ του;

Το πλεονέκτημα στο ψηφιακό κεντρικό κλείδωμα είναι ότι μπορούμε να αφαιρέσουμε, ανα πάσα στιγμή, όποιο καρτάκι θέλουμε μέσα από το κεντρικό προγραμματισμό του συστήματος σας.

Το προγραμματισμό αυτό τον κάνει είτε με επίσκεψη τεχνικού η εταιρεία μας είτε αν κάποιος από την πολυκατοικία οριστεί κεντρικός υπεύθυνος χειριστής και του δείξουμε την διαδικασία προγραμματισμού του.

- Υπάρχει κίνδυνος να κλειδωθούμε μέσα ;

Υπάρχει κίνδυνος να κλειδωθείτε μέσα ακόμη και με την κλασική κλειδαριά στη περίπτωση δυσλειτουργίας της ή αν σπάσει το κλειδί στη προσπάθεια ανοίγματος της. Για οποιαδήποτε όμως περίπτωση και για να μην εχετε άγχος, τοποθετούμε τον υαλόθραυστο διακόπτη που ξεκλειδώνει πλήρως την είσοδο.

- Τι συμβαίνει αν γίνει διακοπή ρεύματος 

Στον εξοπλισμό σας παρέχουμε μπαταρία για να λειτουργεί η κλειδαριά σας , αδιαλείπτως ακόμη και σε διακοπή ρεύματος.

- Πόσο ασφαλές είναι το ψηφιακό κεντρικό κλείδωμα ;

Η παλιά κλειδαριά σας μπορεί να ανοίξει από οποιοδήποτε άτομο με βασικές γνώσεις κλειδαρά. Τέτοια βίντεο κυκλοφορούν ελεύθερα ακόμη και στο Ιντερνετ.

Στο ψηφιακό κεντρικό κλείδωμα, που σας παρέχουμε, το μοναδικό σημείο που θα μπορούσε να έχει πρόσβαση κάποιος για να το παραβιάσει είναι ο εξωτερικός καρταναγνώστης. Ο εξωτερικός όμως αναγνώστης συνδέεται με τον εσωτερικό μέσω δεδομένων και ακόμη και ένας έμπειρος τεχνικός δικτύων δε μπορεί να κάνει κάτι. Η καλωδιακή εντολή ανοίγματος της κλειδαριάς καταλήγει με ασφάλεια στον εσωτερικό κεντρικό αναγνώστη κάνοντας το σύστημα πρακτικά απαραβίαστο.

Προσοχή όμως ! Πολλοί "συνάδελφοι" για να δώσουν μικρότερο κόστος επιλέγουν να τοποθετήσουν μόνο ένα κεντρικό καρταναγνώστημ εξωτερικά του κτιρίου, στέλνοντας όμως αναγκαστικά και την καλωδιακή εντολή ανοίγματος της πόρτας από έξω, κάτι που κάνει το σύστημα παραβιάσιμο, αν ανοίξει κάποιος το εξωτερικό καπάκι.

- Πόσα καρτάκια μπορούμε να έχουμε ;

Οι προγραμματιστές δέχονται μέχρι και 1024 χρήστες.Τόσοι ένοικοι δεν υπάρχουν βέβαια σε μία μία πολυκατοικία στην Ελλάδα αλλά τα μηχανήματα δεν φτιάχτηκαν μόνο για την χώρα μας.

- Τι γίνεται με τα υπάρχοντα κλειδιά μας ;

Τα παλιά κλειδιά σας μπορείτε να τα κρατήσετε μόνο σαν ενθύμιο.

Το σύστημα απαιτεί κάποια συντήρηση;

Κάθε δύο χρόνια προτείνεται να αντικαθίσταται η μπαταρία του συστήματος και να γίνονται τεχνικοί έλεγχοι στη λειτουργία του.

- Αν φύγω από το σπίτι μου χωρίς το καρτάκι μου , πως μπορώ να μπω μέσα ;

Αν και είναι σπάνια περίπτωση γιατί συνήθως το καρτάκι μπαίνει μαζί με τα κλειδιά την πόρτας του διαμερισματός σας, σε αυτή την περίπτωση και εφόσον δε θέλετε να ενοχλήσετε τους άλλους ενοίκους να σας ανοίξουν, μπορούμε να σας εγκαταστήσουμε εξωτερικό καρταναγνώστη που να λειτουργεί όπως ο εσωτερικός, δηλαδή όχι απαραίτητα με την παρουσίαση κάρταςαλλά και με πληκτρολόγηση κωδικού. Στην περίπτωση όμως αυτή εγκυμονούνται κίνδυνοι, δεδομένου οτι κάποιος θα μπορούσε να παρακολουθήσει και να μάθει το κωδικό αυτό. 

Advantages   Συγκεντρωτικά πλεονεκτήματα του συστήματος

- Δεν μπορεί κάποιος με γνώσεις κλειδαρά να σας ανοίξει την είσοδο

- Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε πλέον αν ξεχάσατε την πόρτα ξεκλείδωτη.

- Στη κλασική κλειδαριά απαιτούνται αρκετά δευτερόλεπτα για να βρείτε το σωστό κλειδί, να το εφαρμόσετε στην κλειδαριά και να ανοίξετε την πόρτα , χρόνος πολύτιμος στη περίπτωση που φοβάστε ότι κάποιος σας ακολουθει. Εν αντιθέση, στο ψηφιακό κλείδωμα η πόρτα ανοίγει στιγμιαία παρουσιάζοντας τη κάρτα σας, ακόμη και μέσα από τη τσάντα σας ή από κλειστό πορτοφόλι. Το σύστημα διαθέτει αρκετά δυνατό αισθητήρα για να "διαβάζει" κάρτες μέσα από άλλα υλικά (πχ δέρμα, πλαστικό, ξύλο) και σε απόσταση 5 εκ από τον καρταναγνώστη.

guarantee-icon   Εγγύηση

Με την ολοκλήρωση των εργασιών παραδίδεται στο πελάτη η γραπτή εγγύηση εργασίας και εξοπλισμού.για χρονικό διάστημα τριανταέξι (36) μηνών. Αν μέσα σε αυτό το διάστημα προκύψει βλάβη, επιδιορθώνονται δωρεάν , φυσικά για τις περιπτώσεις που φέρει ευθύνη η εταιρία μας ή το υλικό. -Δεν καλύπτεται η πρόκληση ζημιάς από φυσικά αίτια (αυξομείωση τάσης ΔΕΗ, κεραυνός κτλ) και ζημιές τρίτων τεχνικών συνεργείων (πχ κατά την βαφή του σπιτιού κτλ)